6 Webcam

Gezinsdrama

www.planet.nl/slechtvalken

Lente en baby’s. Alles lijkt zo mooi, maar de realiteit is soms anders. Webcams in nestkassen drukken je met de neus op de feiten: drama’s voltrekken zich overal. Begin april in Dierenpark Amersfoort bijvoorbeeld: een olifantenjong werd meteen na de geboorte gedood door moederlief. De slechtvalken die je via deze webcam kunt bekijken, zorgen ook voor hartroerende beelden. Een uit de kluiten gewassen concurrente verdreef moeder slechtvalk. Pa moet nu hard werken om de drie jongen te voeden, want die slechte vrouw pikt zonder scrupules zo veel mogelijk zelf in, blij met zo’n superman die zich compleet uit de naad jaagt. Nou ja, dat is mijn persoonlijke interpretatie. Op het slechtvalkforum klinkt de roep om menselijk ingrijpen, maar de Vogelbescherming wil er niets van weten. Als de drie slechtvalkjes vrijdag nog in leven zijn, kun je vanaf 14.00 uur live het ringen van de vogeltjes volgen. (CJ)