5 Checken

Klopt de vraagprijs? www.vindjeeigenhuis.nl Leuk huis gezien op Funda. Maar klopt de vraagprijs wel? Je kunt natuurlijk een bod doen, maar wat als je het huis nog niet hebt bezocht? Ga dan naar www.vindjeeigenhuis.nl van het Kadaster

Klopt de vraagprijs?

www.vindjeeigenhuis.nl

Leuk huis gezien op Funda. Maar klopt de vraagprijs wel? Je kunt natuurlijk een bod doen, maar wat als je het huis nog niet hebt bezocht? Ga dan naar www.vindjeeigenhuis.nl van het Kadaster. Op de kop af 175 jaar geleden begon deze organisatie met het registreren van grond en vastgoed. Daar horen ook de koopsommen bij. En ondanks de overspannen huizenmarkt blijken die vaak lager te liggen dan de vraagprijs. Zo ook dat vrijstaande huis in De Bilt. In 2006 lag de gemiddelde verkoopprijs van vergelijkbare huizen in deze straat 10 procent lager dan wat de verkoper er nu voor vraagt. Handig om te weten bij het voorbereiden van een bod. Wil je ook de meest recente verkoopprijs weten van dat ene huis dat je op het oog hebt? Dan toont het Kadaster zijn koopmansgeest: het brengt daarvoor 1 euro 40 in rekening. Geen geld als het gaat om het huis van je dromen. (HL)