Vlam in de pan

Fotograaf Ad Nuis bezoekt voor de Achterpagina bijzondere bijeenkomsten. Vandaag in het negende deel van ‘posters’ een bezoek aan een wedstrijd voor beginnende kickboksers.

Vlam in de pan Tekst en foto’s Ad Nuis Fotograaf Ad Nuis bezoekt voor de Achterpagina bijzondere bijeenkomsten. Vandaag in het negende deel van ‘posters’ een bezoek aan een wedstrijd voor beginnende kickboksers. Aan de Beukenlaan in Arnhem wordt het W.F.C.A. Kick-Thaiboxing Gala Enter The Dragon gehouden, een gala voor beginnende vechters. Kickboksen is de snelst groeiende vechtsport onder Marokkaanse jongens. Onder keiharde muziek betreden de boksers de ring. Eromheen viptafels, en die van hoofdsponsor Aladdins Bazaar, een groothandel in oosterse meubels. Het gala komt tot leven als Aziz in de ring verschijnt. Binnen vijftien seconden slaat hij zijn opponent knock-out. De zaal wordt gek. Aziz, Aziz, Aziz, zingen zijn fans en hij gaat op de schouders. Even later slaat de vlam in de pan en ontstaat er een massale vechtpartij. Een grote bezoeker van de viptafel grijpt in en voert de boosdoener af. „Het zijn nooit de vechters, maar altijd de toeschouwers die vechten”, zegt een bokser. Tekst en foto’s Ad Nuis Serie poster/ Boksen/ Arnhem Nuis, Ad

Aan de Beukenlaan in Arnhem wordt het W.F.C.A. Kick-Thaiboxing Gala Enter The Dragon gehouden, een gala voor beginnende vechters. Kickboksen is de snelst groeiende vechtsport onder Marokkaanse jongens. Onder keiharde muziek betreden de boksers de ring. Eromheen viptafels, en die van hoofdsponsor Aladdins Bazaar, een groothandel in oosterse meubels. Het gala komt tot leven als Aziz in de ring verschijnt. Binnen vijftien seconden slaat hij zijn opponent knock-out. De zaal wordt gek. Aziz, Aziz, Aziz, zingen zijn fans en hij gaat op de schouders. Even later slaat de vlam in de pan en ontstaat er een massale vechtpartij. Een grote bezoeker van de viptafel grijpt in en voert de boosdoener af. „Het zijn nooit de vechters, maar altijd de toeschouwers die vechten”, zegt een bokser.

Tekst en foto’s Ad Nuis