The Arctic Monkeys

cd The Arctic Monkeys Na het sensationele succes van hun eerste album Whatever They Say I Am, That’s What I’m Not werden The Arctic Monkeys beschouwd als de ‘Grootste Britse Band Na Oasis’. Deze week verscheen hun tweede album getiteld Favourite Worst Nightmare. ****- „Onder druk van het succes presteren The Arctic Monkeys het onmogelijke. Ze komen met een album dat in veel opzichten scherper, muzikaler en rijker klinkt dan het debuut. Fiere gitaren, strakke ritmes en slimme teksten maken Favourite Worst Nightmare tot een waardige opvolger. [...] Producer James Ford trok het geluid van de band strak tot een doelgericht bombardement van ritmische gitaarrock.”Jan Vollaard, 20 april 2007 Arctic Monkeys: ‘Favourite Worst Nightmare’ (Domino/Munich) 10-03-07, Melkweg Amsterdam ARCTIC MONKEYS FOTO ISABEL NABUURS Nabuurs, Isabel

Na het sensationele succes van hun eerste album Whatever They Say I Am, That’s What I’m Not werden The Arctic Monkeys beschouwd als de ‘Grootste Britse Band Na Oasis’. Deze week verscheen hun tweede album getiteld Favourite Worst Nightmare.

„Onder druk van het succes presteren The Arctic Monkeys het onmogelijke. Ze komen met een album dat in veel opzichten scherper, muzikaler en rijker klinkt dan het debuut. Fiere gitaren, strakke ritmes en slimme teksten maken Favourite Worst Nightmare tot een waardige opvolger. [...] Producer James Ford trok het geluid van de band strak tot een doelgericht bombardement van ritmische gitaarrock.”Jan Vollaard, 20 april 2007

Arctic Monkeys: ‘Favourite Worst Nightmare’ (Domino/Munich)