Televisie Overige films

The Big Picture (Christopher Guest, 1989, VS). Satirische komedie, met bittere randjes, over de mechanismen van Hollywood overstijgt verre het niveau van de inside-grapjes. Debuterende regisseur Kevin Bacon verliest zichzelf in compromissen. Gastrollen van Jennifer Jason Leigh, Martin Short, Roddy McDowall, Elliott Gould, John Cleese. RTL4, 13.50-15.45u.

There’s Only One Jimmy Grimble (John Hay, 2000, Engeland/Frankrijk). Vijftienjarige kreukelpuber weet dankzij magische voetbalschoenen zijn schoolteam naar de finale te schoppen in jeugdfilm vol ouderwetse jongensboekenromantiek. Met Lewis McKenzie en Jane Lapotaire. Ned.3, 15.00-16.40u.

I Dreamed of Africa (Hugh Hudson, 2000, VS). Romantisch drama houdt armzalig het midden tussen Out of Africa en Gorillas in the Mist. Kim Basinger als Italiaanse die zichzelf en haar engagement ontdekt in Afrika. Met Vincent Perez als haar niet altijd even toegewijde echtgenoot. België 1, 15.25-17.15u.

Eraser (Chuck Russell, 1996, VS). Even vlot als voorspelbaar spionage-actievehikel voor Arnold Schwarzenegger. Hij beschermt Vanesse Williams tegen schurk James Caan. Veronica, 20.30-22.45u.

Monsieur Klein (Joseph Losey, 1976, Frankrjjk/Italië). Vermaarde, kafkaëske thriller verbeeldt met verbijsterend inzicht de geperfectioneerde kille organisatie van de jodenvervolging en de lauwe belangstelling van de Parijse bevolking anno 1942. Met Alain Delon, Jeanne Moreau. Arte, 20.40-22.40u.

Raw Deal (John Irvin, 1986, VS). Eentonig gewelddadige actiefilm waarin de ontslagen FBI-beambte Arnold Schwarzenegger solistisch afrekent met de onderwereld van Chicago. Veronica, 22.45-0.40u.

Les mariés de l’an deux (Jean-Paul Rappeneau, 1971, Frankrijk/Italië/Roemenië). Charmes van Jean-Paul Belmondo worden uitgemeten in historische avonturenkomedie. Man keert na de Revolutie terug in Frankrijk en vindt eega Marlène Jobert in de armen van markies Sami Frey en prins Michel Auclair. TV5, 23.35-1.30u.

The Grifters (Stephen Frears, 1990, VS). In zijn eerste Amerikaanse film beziet de Britse regisseur van Dangerous Liaisons de ‘film noir’-personages uit het boek van Jim Thompson door de ogen van een genadeloze misantroop. Sympathie blijft dan ook uit voor de drie oplichters die hun zelfbedrog niet doorzien: kille moeder Anjelica Huston, zoon John Cusack en diens vriendin Annette Bening. Arte, 0.20-2.05u.

Simply Irresistible (Mark Tarlov, 1999, VS). Verderlichte, romantische fantasie-komedie waarin Sarah Michelle Gellar (bekend uitBuffy the Vampire Slayer) zich dankzij engelachtige interventie ontpopt tot een magische kokkin. BBC1, 0.45-2.15u.