Radio Voorkeur

Vroege vogels. Reportage over milieu-actieclub De kleine Aarde, die werd opgericht in 1972 na het verschijnen van het verontrustende milieurapport van de Club van Rome en nu het 35-jarig bestaan viert. Verder o.a. aandacht voor een actieplan voor de bedreigde Limburgse vroedmeesterpadden en geelbuikvuurpadden. Radio 1, 08.10-10.00u.

Radio atelier. Reportage over het Willem Dreeshuis in Amsterdam, dat 50 jaar bestaat. Het eerste sociaal-democratische verzorgingshuis van Nederland zette de toon voor de moderne visie op ouderenzorg: medezeggenschap, à la carte eten in een volwaardig restaurant, het toestaan van huisdieren, een eigen huisnummer en postadres en een beleid om te voorkomen dat mensen door langdurig verblijf in een ziekenhuis vervreemden van hun omgeving. Radio 1, 21.04-22.04u.

Verum, bonum, pulchrum. Aandacht voor de mooiste tweeluiken van Rogier van der Weyden en Jan van Eyck, die nu zijn te bewonderen in het museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Verder een voordracht van poëzie. Radio 5, 23.00-0.00u.