Radio Voorkeur

ZaterdagMatinee. Wereldpremiere van Trio Estatico, een compositie van Jan van Vlijmen, die hij kort voor zijn overlijden in 2004 voltooide. Het stuk is geschreven voor en wordt uitgevoerd door het Osiris Trio. Radio 4, 13.02-17.00u.

Opera live. Il Tabarro, Suor Angelica en Gianni Schicchi zijn de drie eenakters die Giacomo Puccini altijd samen uitgevoerd wilde zien en die hij daarom de verzamelnaam Het Drieluik (Il Trittico) meegaf. Vanavond rechtstreeks uitgezonden vanuit de Metropolitan Opera in New York. Radio 4, 19.02-23.00u.

Mali Blues Special. Het Afrikaanse Mali kent een rijke muzikale traditie en heeft legendarische namen voortgebracht als Ali Farka Toure, Salif Keita en de Super Rail Band. Onder leiding van Jaap Boots praten verschillende kenners over de muziek van Mali. Met live opnamen uit de Amsterdamse Melkweg van de zeskoppige Toeareg-groep Tinariwen. Radio 6, 21.02-1.00u.

Simek ’s nachts. Martin Simek in gesprek met Bert Bakker, van 1994 tot 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Radio 1, 0.02-1.00u.