Pieter opent zwemcentrum De Tongelreep

Pieter opent zwemcentrum De Tongelreep EINDHOVEN, 28 april. Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband heeft gisteren het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven officieel geopend. Hij deed dat in aanwezigheid van staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid, Welzijn en Sport , PvdA) en voorzitter Erica Terpstra van sportkoepel NOC*NSF. Van den Hoogenband roemde het 24 miljoen euro kostende complex als „het mooiste, beste en snelste zwembad ter wereld”. Na de voor Nederland succesvol verlopen Spelen van 2000 in Sydney werd in Eindhoven besloten tot de bouw van een 50-meterbad met een verplaatsbare keerwand, een 25-meter springbad met alle voorzieningen voor het schoonspringen en een beweegbare bodem. Er kunnen 3.000 toeschouwers in. Er is ook een trainingsbad, waarin de zwemmers met dertien onderwatercamera’s over de volle 50 meter, inclusief keerpunt, worden gevolgd. Het wedstrijdbad is feitelijk al in gebruik sinds december 2005. Het complex is in maart volgend jaar het toneel van de Europese kampioenschappen zwemmen (langebaan). Foto Joyce van Belkom Nederland, Eindhoven, 27-04-2007 Pieter van den Hoogenband en wethouder Mittendorff reiken de bekers uit aan de winnaars van de Schoolzwemkampioenschappen tijdens de officiele opening van het nationale Zwemcentrum De Tongelreep. Foto: Joyce van Belkom Belkom, Joyce van