Pan's labyrinth

film Pan’s labyrinth Pan’s labyrinth van Guillermo del Toro speelt in het Spanje van 1944 als de Burgeroorlog is gewonnen door de nationalisten van Franco. Een moeder is met haar dochter op weg naar hun nieuwe man en vader, de commandant van een fort in het bos. Een faun lokt het meisje mee in een onderaards rijk. ****- „De vermenging van zo’n ouderwets on-zoet sprookje met een heel grimmige periode uit de Spaanse geschiedenis is de grote prestatie van Del Toro. Zijn figuren zijn volkomen origineel; schitterend, weldadig ouderwets vergeleken met de instant-monsters uit animatiefilms [...] De verschillende werelden raken [...] langzaam maar zeker in dezelfde sfeer van spanning, zonder dat het gewrongen aandoet.”Bas Blokker, 25 april 2007 Pan’s labyrinth (El laberinto del fauno). Regie: Guillermo del Toro. In: 20 bioscopen. Pans Labyrinth (2007) Scene uit de film AccuSoft Inc.

Pan’s labyrinth van Guillermo del Toro speelt in het Spanje van 1944 als de Burgeroorlog is gewonnen door de nationalisten van Franco. Een moeder is met haar dochter op weg naar hun nieuwe man en vader, de commandant van een fort in het bos. Een faun lokt het meisje mee in een onderaards rijk.

„De vermenging van zo’n ouderwets on-zoet sprookje met een heel grimmige periode uit de Spaanse geschiedenis is de grote prestatie van Del Toro. Zijn figuren zijn volkomen origineel; schitterend, weldadig ouderwets vergeleken met de instant-monsters uit animatiefilms [...] De verschillende werelden raken [...] langzaam maar zeker in dezelfde sfeer van spanning, zonder dat het gewrongen aandoet.”Bas Blokker, 25 april 2007

Pan’s labyrinth (El laberinto del fauno). Regie: Guillermo del Toro. In: 20 bioscopen.