Nederlanders met ‘meivakantie’

Nederlanders met ‘meivakantie’ VIANEN, 28 april. Dit gezin uit Nieuwegein is neergestreken langs de Lek bij Vianen. De ‘meivakantie’ is begonnen en dat betekent zo langzamerhand traditioneel een uittocht, vooral van Nederlanders met schoolgaande kinderen. De ‘avondspits’ begon gisteren al rond het middaguur. Op het hoogtepunt, rond half vijf stond er 350 kilometer file op de wegen. De luchthaven Schiphol verwerkte een recordaantal van ruim 166.000 passagiers zonder dat dit volgens een woordvoerder tot uitzonderlijke vertragingen leidde. Maar niet iedereen gaat weg: maandag is het Koninginnedag. Op de vrijmarkten en elders wordt veel drukte verwacht, bij aanhoudend mooi weer. Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Vianen, 27-04-2007 Langs de snelweg A2 ter hoogte van de Lek Brug genieten gezinnen uit Nieuwegein met hun kinderen van de zomeravond bij een recreatieplas langs de Lek, Rijn en jongeren na de laatste schooldag van het begin van de meivakantie. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne