Musiq Soulchild: Luvanmusiq

Musiq Soulchild:Luvanmusiq(Atlantic)

Echte mannen huilen niet, leerde Musiq Soulchild toen hij klein was. Het weerhoudt hem er niet van zich ook op zijn vierde album op te stellen als een kwetsbare romanticus die worstelt met zijn emoties en zich stort op het bewieroken van zijn droomgeliefde. Musiq Soulchild verpakt zijn soulvolle liefdesverklaringen niet in glazuurverwoestende glitter-r&b maar in ontspannen, broeierige terrasjesmuziek om loom bij te dagdromen terwijl de zon tergend langzaam in de zee zakt.

Musiq is een verhalenverteller met een groot hart die er heus wel eens van droomt zo rijk te zijn dat hij geld zou kunnen drukken met zijn eigen beeltenis erop maar eigenlijk liever nog wat dichter tegen zijn muze aankruipt. Soms zit er tempo in de muziek, een stevig ritme en een funky gitaartje, maar vaker overheersen rustige rimshots, slepende bassen en lieflijke pianoklanken. En natuurlijk de warme, soepele stem van de romanticus zelf. Het is nooit echt verrassende, maar wel steeds solide moderne soulmuziek.

Saul van Stapele