Internet Voorkeur

YouTube-pagina. De publieke omroepen proberen mee te liften op het succes van videosite YouTube. Een paar dagen geleden opende de VPRO vier kanalen op de videosite. Ook de website Uitzendinggemist.nl heeft nu een eigen videoportal geopend op YouTube. Op youtube.com/uitzendinggemist kunnen bezoekers korte fragmenten zien van programma’s van de publieke omroepen. De video’s, op dit moment zijn het er ongeveer dertig, hebben een maximale lengte van vijf minuten. Zo valt er momenteel een filmpje te zien van het optreden van zangeres Joss Stone bij het programma Raymann is Laat. In een ander fragment vertelt Idols-winnares Sharon in Het Elfde Uur aan Andries Knevel over haar geloof. Eerder waren fragmenten van Uitzendinggemist-programma’s ook al te zien op een apart gedeelte op Google Video. De aparte pagina’s op YouTube en Google Video lijken vooral bedoeld als reclame voor Uitzendinggemist. Wie complete uitzendingen terug wil kijken, zal namelijk nog altijd naar de website Uitzendinggemist.nl moeten gaan.

Bekijk fragmenten op: youtube.com/uitzendinggemist; google.omroep.nl