Aux Raus: This Is How It Works

Aux Raus: This Is How It Works (Angst/Rush Hour, distr. PIAS) ***--

Aux Raus:This Is How It Works (Angst/Rush Hour, distr. PIAS)

Aux Raus is naaste artistieke familie van Malle Pietje And The Bimbo’s, labelgenoten met wie het Amsterdamse duo ook eens een gezamenlijk optreden deed. Beide bands nemen de punk als uitgangspunt, maar terwijl de hol krijsende en slecht spelende Bimbo’s het op een kansloze manier van de hype moeten hebben, heeft Aux Raus echt wat te melden. Ook al omdat schreeuwzang en rauwdouw-gitaren hier vrolijk gezelschap krijgen van drumcomputers in de heistand en synthesizers die lekker vuig aan het knorren slaan. Dat je met zulke instrumenten de punkgeest in leven kunt houden leerde Suicide ons dik dertig jaar geleden al, maar Aux Raus is toch minder op confrontatie uit en meer op bierovergoten vermaak.

De liedjes zijn steevast goed voor een glimlach, neem nou ‘Wire’: plastic synthipop met een ruig refrein. Omdat de tempo’s regelmatig uitschieten naar gabber-terrein, zal de bijbehorende dans een kruising moeten zijn tussen pogo en jump.

JACOB HAAGSMA