Argentijnse transfers pakken duur uit

Ruim 8 miljoen euro moet West Ham United betalen omdat de Engelse voetbalclub de transferregels heeft overtreden. Dat heeft de Premier League-organisatie gisteren bekendgemaakt. De Londense degradatiekandidaat ontsnapte wel aan de gevreesde puntenaftrek.

West Ham is beboet vanwege de transfers van de Argentijnen Carlos Tevez en Javier Mascherano afgelopen augustus. Zij kwamen over van de Braziliaanse club Corinthians. In hun contract zou een derde partij zijn opgenomen, die invloed zou kunnen hebben op de besluiten en prestaties van de club. En dat mag niet volgens de regels van de Premier League. Bovendien heeft de club geen inzage gegeven in de details van de deals.

De opgelegde boete is de hoogste in de geschiedenis van het Engelse voetbal. Het oude record stond op 1,5 miljoen pond (ongeveer 2,2 miljoen euro) voor Tottenham Hotspur in 1994 wegens financiële malversaties. Volgens de Britse media heeft West Ham schuld bekend en ontliep mede daardoor puntenaftrek. De club staat op de voorlaatste plaats van de Premier League en speelt zaterdag een degradatieduel tegen Wigan Athletic. (ANP, Reuters)