Afgelasten tentoonstelling kan een financiële ramp zijn 2

Herman Vuijsje heeft volkomen gelijk (Opinie & Debat, 14 april). Het is onbegrijpelijk dat De Nieuwe Kerk zo makkelijk zwicht voor de vanuit Turkije opgelegde censuur van teksten in de tentoonstellingscatalogus over Istanbul. Heel goed dat de auteurs daar niet in mee wilden gaan en hun artikelen dus maar helemaal introkken. Voor mij was het reden om niet naar deze tentoonstelling te gaan. Jammer, want ik had hem graag gezien, maar op deze manier hoeft dat niet. Jammer ook dat de overheid, Amsterdam voorop, niet meteen alle vormen van subsidie intrekt voor instellingen die zich zo makkelijk laten manipuleren.

Jammer ook dat de kans niet is aangegrepen om, met een ongecensureerde catalogus op tafel, met alle partijen te praten over manipulatie van de geschiedenis en over hoe heerlijk het is om het daar in alle vrijheid met elkaar over te kunnen hebben.