Zoeken op nrc.nl

NRC Handelsblad breekt dit jaar met de traditie om in de papieren krant een volledig overzicht te geven van de traditionele ‘lintjesregen’ voorafgaand aan Koninginnedag. Niet dat we het onderwerp niet meer belangrijk vinden, maar we pakken het journalistiek aan door de opvallende onderscheidingen te melden en trends te signaleren. Reden dat we niet meer een volledig overzicht geven van alle koninklijke

onderscheidingen, is dat de krant er vooral is voor een selectie van het nieuws en deze te plaatsen in een context.

Bovendien is papier geen handig medium voor een overzicht van ruim drieduizend namen. Internet is daar veel geschikter voor. Het volledige overzicht van de lintjesregen staat daarom op de website van de krant. Daar kan gezocht worden op naam, op gemeente en op provincie. Ook kan de volledige namenlijst als pdf gedownload worden.

De hoofdredactie

Zoeken naar alle gedecoreerden en het downloaden van een pdf-document met alle namen kan op nrc.nl/lintjesregen