Van der Sloot blijft verdachte

Justitie op Aruba beschouwt Joran van der Sloot nog steeds als hoofdverdachte in de zaak rond de Amerikaanse Natalee Holloway, nu er nieuwe aanwijzingen zijn gevonden over haar verdwijning. Heropening van het onderzoek maakt het mogelijk om hem langer als verdachte te beschouwen. Naar Arubaans recht raakt iemand de status van verdachte kwijt als de zaak twee jaar na de start van zijn vervolging niet aan de rechtbank is voorgelegd. Vorig jaar werd het dossier overgedragen aan het Nederlandse KLPD. Die bracht vorige maand een rapport uit met conclusies die, aldus de procureur-generaal op Aruba, „nader opsporingsonderzoek rechtvaardigen”. Holloway ontmoette Van der Sloot in mei 2005. Op een strand liet hij haar, naar eigen zeggen, rond 3 uur ’s nachts alleen achter. Op 9 juni werd hij gearresteerd op verdenking van ontvoering, verkrachting en moord. Van der Sloot publiceert deze week een boek over de zaak. (NRC)