Televisie Overige Films

* Spider-Man 2 (Sam Raimi, 2004, VS). Natuurlijk moet Spider-Man in deze vervolgfilm de wereld redden, dit keer van een demonische professor, maar Peter Parker moet vooral met zichzelf uitvechten wat hij wil in het leven: plicht of plezier. Deel 2 is interessanter dan deel 1, zonder afbreuk te doen aan het plezier om alle spinnenactie. RTL5, 20.30-22.50u.

Mission to Mars (Brian de Palma, 2000, VS). Eerste sciencefictionfilm van De Palma, over een reddingsexpeditie naar Mars, is een en al jongensboekenromantiek. Tim Robbins en Gary Sinise zijn astronauten die al hun hele leven naar de rode planeet wilden. Film doet, ondanks zijn futuristische setting, geruststellend ouderwets aan. RTL7, 20.30-22.35u.

Look Who’s Talking (Amy Heckerling, 1989, VS). Oudbakken maar immens succesvolle komedie laat de vermeende gedachten van een baby verwoorden door de stem van Bruce Willis. Met Kirstie Alley als alleenstaande moeder en John Travolta als zorgzame taxichauffeur. Kreeg twee vervolgen. Tien, 20.35-22.20u.

The Talented Mr. Ripley (Anthony Minghella, 1999, VS). Het oproepen van een visueel aantrekkelijke historische episode vormt belangrijkste troef van verfilming van Patricia Highsmiths roman uit 1956. Titelheld Matt Damon neemt in Italië de identiteit aan van de rijkeluiszoon die hij geacht werd naar New York terug te halen. Highsmiths subtiele subthema’s - homo-erotiek, klassenverschillen - worden breed uitgemeten in wat uitloopt op een ranzige thriller. België 2, 20.40-23.20u.

* The Straight Story (David Lynch, 1999, VS/Engeland/Frankrijk). Lynch verraste met de mogelijk sloomste ‘roadmovie’ ooit gemaakt. Over een man die per grasmaaimachine het Amerikaanse middenwesten doorkruist om zijn zieke broer te bezoeken. Een ode aan het landschap en de mensen die er wonen. België 2, 23.05-0.55u.