Televisie Film van de dag

Scène uit Sur mes lèvres (Jacques Audiard, 2001) "SUR MES LEVRES DE JACQUES AUDIARD : UN VOYOU ET UNE SOURDE FINE MOUCHE.... " - Scène du film "Sur mes lèvres" du réalisateur Jacques Audiard, avec les acteurs Vincent Cassel et Emmanuelle Devos. Ce film sortira sur les écrans nationaux le 17 octobre 2001. AFP PHOTO AFP

Sur mes lèvres. Deze Franse thriller opent met een gehoorapparaat dat ingebracht en vervolgens verborgen wordt achter de haren van Carla. Zij werkt op een kantoor als secretaresse. Het is niet duidelijk of haar collega’s weten of ze slechthorend is. Wel wordt ze gepest, maar dat lijkt meer te zijn omdat ze een onaantrekkelijk muurbloempje is. Wegens werkdruk mag ze een stagiair aannemen. In een grappige scène op het arbeidsbureau somt ze haar eisen op, als betrof het een datingbureau: haar nieuwe collega moet schone handen hebben en goed gekapt zijn. Een eisenpakket waaraan ex-gevangene Paul zeker niet voldoet met zijn matje en snor. Toch neemt ze hem aan, terwijl ze van zijn verleden weet. Langzamerhand worden haar motieven duidelijk. En als Paul doorheeft hoe bruikbaar de liplezerskwaliteiten van Carla zijn, worden zijn motieven ook duidelijk. (Jacques Audiard, 2001, F), Ned. 2, 23.50-1.45u.

André Waardenburg