Sumatraanse neushoorn

A video grab released by Malaysian WWF on April 24, 2007 shows a rare two-horned Borneo rhino in the Malaysian jungle of Sabah, Borneo. One of the world's rarest rhinos has been caught on film for the first time on Borneo island, wildlife officials said on Tuesday as they showed footage of the animal eating, walking about and sniffing the camera. REUTERS/Handout/WWF-Malaysia/Stephen Hogg (MALAYSIA). EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO ARCHIVES. NO SALES. REUTERS

Het Wereld Natuur Fonds heeft inde binnenste bossen van Sabah, in Maleisië, een aantal weken geleden een videocamera neergezet. Zij wilde graag de Sumatraanse neushoorn filmen. Die kleine neushoorn is heel zeldzaam. Hij leeft in het allerdiepste deel van de jungle, en is schuw; die laat zijn twee neushoorntjes niet zo snel zien. Pas vorig jaar werd hij voor het eerst gefotografeerd. Wetenschappers denken dat er nog maar vijfentwintig tot vijftig Sumatraanse neushoorns zijn. Ze sterven uit door stroperij en omdat mensen de jungle aantasten, ondanks dat het gebied beschermd verklaard is. Toch is het gelukt om de neushoorn nu te filmen. Die beelden gaan wetenschappers nu goed bestuderen om meer over de neushoorn te leren. (foto: AP/WWF)

Je kunt het filmpje zelf bekijken op www.panda.org/borneorhino