Succes Spaanse clubs in UEFA Cup

Rijswijk, 27 april. Een Spaanse finale lijkt in het toernooi om de UEFA Cup aanstaande. Espanyol versloeg Werder Bremen, de Duitse bedwinger van Ajax en AZ, met 3-0. De marge is hoopgevend voor de return. Osasuna verdedigt volgende week in en tegen titelverdediger Sevilla een voorsprong van1-0. Eric Braamhaar leidde het Spaanse onderonsje in Pamplona. De Nederlandse arbiter kon het duel door een spierblessure niet voltooien. Vierde official Pieter Vink nam Braamhaars taak halverwege de tweede helft over. De eindstand stond toen al op het scorebord. Roberto Soldado maakte met een kopbal de enige treffer. Wat verder naar het oosten was Espanyol duidelijk beter dan Werder. Moises Hurtado scoorde halverwege de eerste helft, na de rust zorgden Walter Pandiani en invaller Corominas voor de zeer comfortabele 3-0 voor Espanyol.