Radio Voorkeur

Desmet live. De wereld volgens schrijfster Nelleke Noordervliet, een cultureel/humanistische tip van Jan Haasbroek, journalist en ex-directeur van het Humanistisch Verbond, Max Pams goddeloze knipsels en een rondetafelgesprek over het humanisme met o.a. gastredacteur Amanda Kluveld. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Aaf Brandt Corstius schreef twee eetgidsen en werkte als freelance journalist voor verschillende tijdschriften. Tegenwoordig is zij voornamelijk columnist. Haar dagelijkse columns in nrc.next zijn gebundeld in het boekje Als je je ogen dichthield, had het iets van glamour. Een gersprek. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Gesprek met onder anderen regisseur Danyael Sugawara over de Lola-film Landje. Tijdens het ziekbed van zijn vrouw gaat Stan voor een stukje land zorgen. Als ze sterft, neemt hij op een bijzondere manier afscheid. Regisseur Karim Traïdia vertelt over zijn favoriete filmscène, Manon Uphoff en Gerard van Emmerik geven hun oordeel over het verhaal Rattenkoning van Piet Glas en Wim de Bie over zijn bieslog. Radio6, 20.02-22.00u.