Planeet ontdekt

This artistic illustration released by the European Southern Observatory on Tuesday, April 24, 2007, shows planets orbiting the red dwarf star, Gliese 581. Astronomers believe that the newly discovered planet Gliese 581 c, left, is potentially habitable. (AP Photo/European Southern Observatory) Associated Press

Europese sterrenkundigen in Genève ontdekten met een speciale telescoop een planeet die erg op onze aarde lijkt. De planeet ligt buiten ons zonnestelsel, zo'n twintig lichtjaren bij ons vandaan. De temperatuur is er tussen de nul en de veertig graden. De sterrenkundigen denken dat het goed mogelijk is dat er ook vloeibaar water is. Water is een belangrijke voorwaarde voor leven op een planeet. Of er werkelijk leven is kunnen de sterrenkundigen nog niet zeggen. Omdat de planeet zo ver ligt is onderzoek moeilijk. (Illustratie AP)