Ook renner Scarponi gehoord in dopezaak

ROME. Het Italiaans olympisch comité CONI heeft naast Ivan Basso ook Michele Scarponi (27) opgeroepen om zich te verantwoorden voor het opduiken van zijn naam in `Operacion Puerto`. Scarponi, onlangs winnaar van de Internationale Wielerweek Coppi & Bartali, moet zich op 2 mei melden. Ook Basso dient dan voor een commissie van het Italiaans olympisch comité te verschijnen. `Operacion Puerto` is het Spaanse onderzoek naar de handelwijze van `dopingarts` Eufemiano Fuentes. Hij zou de spil zijn in een omvangrijk dopingprogramma onder topsporters. Basso was met Jan Ullrich de grootste naam die vorig jaar in het Spaanse onderzoek opdook. Ullrich is intussen gestopt met wielrennen. Basso moest vertrekken bij CSC, maar vond voor dit seizoen weer onderdak bij Discovery Channel. Dat team heeft hem hangende het onderzoek op non-actief gezet.