Nieuwe zender: ‘Het Gesprek’

Vanaf 2 oktober komt er een nieuwe multimediale zender, Het Gesprek, die 24 uur per dag interviews en debatten brengt. Initiatiefnemers zijn Frits Barend, Ruud Hendriks, Pieter Storms en Derk Sauer. De programma’s zullen op internet te zien zijn via www.hetgesprek.tv, en via mobiele telefoon en de kabel. „We hebben nog geen concrete afspraken met kabelexploitanten”, zegt Ruud Hendriks, die een van de grondleggers was van RTL. „Deze zender kan nu omdat de techniek veel goedkoper is geworden.” De interviews worden gemaakt door jong talent en bekende Nederlanders die ervaring hebben met het leiden van vraaggesprekken. Naast de initiatiefnemers zelf zijn dat onder andere Leon de Winter, Jessica Durlacher Humberto Tan, Ruud de Wild en Jort Kelder. De zender moet zichzelf gaan bekostigen met adverteerders. (NRC)

Een gesprek met de initiatiefnemers op www.hetgesprek.tv