Internet Voorkeur

Snooker. Al een aantal dagen is het wereldkampioenschap snooker aan de gang. Titelhouder Graeme Dott werd al in de eerste de beste partij uitgeschakeld in het toernooi dat traditiegetrouw wordt gespeeld in The Crucible Theatre in het Engelse Sheffield.

De officiële website van het WK maakt deel uit van de site van The World Snooker Association. De site is uitgebreid, bevat een hele reeks berichten, uitslagen en officiële mededelingen, maar heeft als niet onbelangrijke drempel dat bezoekers zich eerst moeten registreren voordat ze van de berichten meer te zien krijgen dan enkele regels. Wel zonder registratie toegankelijk zijn de weblogs die een aantal spelers bijhoudt.

Ook zeer uitgebreid is de snooker-sectie op de website van de BBC. Zoals gewoonlijk doet de Britse omroep deze weken uitgebreid live verslag van de wedstrijden in Sheffield, soms tot diep in de nacht, in totaal meer dan 130 uur. Voor niet-ingewijden is op de site de uitleg van de spelregels informatief, want de puntentelling van het spel met de gekleurde biljartballen heeft een eigen logica die niet onmiddellijk voor de hand ligt.

De BBC-site biedt een kijkje in de keuken door een weblog van producer Graham Fry. En snookerlegende Jimmy White beantwoordt veelgestelde vragen.

www.worldsnooker.com news.bbc.co.uk/sport2/