Hawking even vrij van zwaartekracht

Hawking even vrij van zwaartekracht Cape Canaveral, 27 april. De vermaarde Britse natuurkundige Stephen Hawking (65) heeft gisteren aan den lijve gevoeld wat gewichtsloosheid betekent. De grotendeels verlamde wetenschapper, die veel over zwaartekracht publiceerde, kreeg een vlucht aangeboden van de Amerikaanse Zero Gravity Corporation, die sinds 2004 de mogelijkheid biedt om kennis te maken met de afwezigheid van zwaartekracht. Een Boeing 727 stijgt naar een hoogte van 10.000 meter, om daarna in een vrije val 7.500 meter naar beneden te duiken. Gedurende 30 seconden wordt de zwaartekracht opgeheven. Hawking werd op zijn vlucht, die voor particulieren 3.500 euro kost, begeleid door een medisch team. Foto AP In this handout photo provided by Zero Gravity Corp., astrophysicist Stephen Hawking floats on a zero-gravity jet, Thursday, April 26, 2007. The modified jet carrying Hawking, a handful of his physicians and nurses, and dozens of others first flew up to 24,000 feet over the Atlantic Ocean off Florida. Nurses lifted Hawking and carried him to the front of the jet, where they placed him on his back atop a special foam pillow. The plane made a total of eight parabolic dips, including two during which Hawking made two weightless flips like "a gold-medal gymnast," said Peter Diamandis, chairman of Zero Gravity Corp., the company that owns the jet. (AP Photo/Zero Gravity Corp.) ** NO SALES ** MANDATORY CREDIT ** Associated Press