Hamas is in Nederland een verboden organisatie 2

Terwijl Jeffrey Jonkers in zijn pleidooi voor gelijke monniken, gelijke kappen toegeeft dat Haniyeh, als vertegenwoordiger van Hamas ”ongetwijfeld veel menselijk leed heeft veroorzaakt, zowel onder de Israëliërs als de Palestijnen en geweld verheerlijkt”, durft hij een vergelijking te trekken tussen deze jodenhater en moordenaar, zelfs onder zijn eigen landgenoten, en Olmert, die het gebruik van geweld ook niet uit de weg is gegaan (nooit gericht tegen eigen landgenoten) maar altijd als reactie op een of andere gewelddadige actie van de Palestijnen. De staat Israël heeft nooit het initiatief genomen tot geweld, niet voor en niet na de uitroeping van de staat Israël.

Soms met de rug tegen de muur moest deze staat zich verdedigen tegen de hun omringende haat van verreweg het grootste deel van de Palestijnen en omringende landen en moest daarbij soms rigoureuze maatregelen treffen.