Betalen met de chip in je bovenarm

Vaste bezoekers van de Baja Beach Club in Rotterdam kunnen voor duizend euro een chip in hun linkerbovenarm laten plaatsen. In ruil daarvoor krijgt de discobezoeker ‘vip-privileges’ en 1.500 euro in zijn onderhuidse portemonnee. Techniek die de toekomst heeft, voorspelt manager Remy Ramcharan.

Drie jaar geleden had u al eens een implanteeractie. Toen bent u snel gestopt omdat u de vraag niet aankon. Waarom begint u nu opnieuw?

„In mei bestaan we 12,5 jaar en openen we een nieuwe zaak. Ook zijn er veel nieuwe hightech snufjes die we aan de chips kunnen koppelen. Smell, see, touch and taste, dat zijn de emoties waar we wat mee gaan doen. Kent u Minority Report, die sciencefictionfilm met Tom Cruise? Die speelt in een tijd waarin iedereen gechipt is. In de club kunnen we straks digitaal inspelen op de voorkeuren van gechipte bezoekers. Ja, als uw point of interest meisjes met lang blond haar is, kunnen we u verrassen. Hoe precies, dat mag ik niet verklappen.”

En als je niet bent gediend van chips?

„We verplichten niemand tot iets. Er zijn ook klanten die zeggen dat ze niet geoormerkt willen worden. Als je niet zo vaak in onze clubs komt, heeft zo’n chip ook weinig zin. Maar voor vaste klanten biedt het veel voordelen. Je mag gratis naar binnen, een introducé meenemen en je kan je portemonnee thuislaten.”

Hoe is de privacy gewaarborgd?

„We slaan geen adressen op, alleen de naam, een foto, de portemonnee en de points of interest. En probeer de 19-cijferige code maar eens te kraken. Chips hebben de toekomst. Als iedereen bij geboorte wordt gechipt, helpt dat bij het oplossen van criminele praktijken. Wij lopen vooruit op de politieke discussies over privacy wetgeving.”