Beleggers naar rechter om ABN

Beleggersvereniging VEB stapt naar de rechter om de handelwijze van ABN Amro tegen te houden rond de verkoop van de Amerikaanse dochter LaSalle. Volgens VEB-directeur Peter Paul de Vries vereist deze verkoop van 21 miljard dollar, die een paar uur voordat de fusie met Barclays werd aangekondigd, instemming van de aandeelhouders. Tijdens de jaarvergadering gisteren in Den Haag herhaalde ABN Amro het standpunt dat dit niet nodig is. Volgens bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van de bank hebben zijn advocaten hem dat „overduidelijk en onomwonden” geadviseerd. De aandeelhouders steunden tijdens de vergadering in grote meerderheid een belangrijke motie van beleggingsfonds TCI. In deze motie wordt ABN opgeroepen onderzoek te doen naar verkoop van de bank. De bank beschouwt de motie als niet-bindend. Toch zal deze motie van invloed zijn op de huidige overnamestrijd. (NRC)

lees het verslag op pagina 13