7 Portret

Hieperde..! Foto Vincent Mentzel NOS: Portret van een Prins, Willem-Alexander 40 Ned. 3, 20.35-22.30u. Prins WILLEM ALEXANDER tijdens zijn ontmoeting met de Nederlandse media in de residentie van de Nederlandse Ambassadeur te Santiagio,CHILI. foto VINCENT MENTZEL/NRCH ==F/C==Chili, 20 maart 2003 Mentzel, Vincent

NOS: Portret van een Prins, Willem-Alexander 40

Ned. 3, 20.35-22.30u.

Prins Willem-Alexander wordt vandaag 40 jaar. NOS-programmamaker Mélinde Kassens volgde de prins daarom gedurende een jaar met de camera. Naar aanleiding van de beelden spreekt Pieter Jan Hagens met hem over zijn werk en leven. We zien de prins actief op het Wereld Water Forum in Mexico, waar hij oproept om plannen concreet te maken. De prins voert gesprekken met Uruzgan-gangers over de voorbereiding op hun missie naar Afghanistan. Tijdens zijn reis naar Kenia brengt hij een werkbezoek aan de sloppenwijken van Nairobi. Als beschermheer van het Oranjefonds praat de prins op een basisschool met ouders over hun betrokkenheid en in Londen wordt hij op de hoogte gebracht van de voorbereidingen op de Olympische Spelen van 2012. Maar hij is ook te zien als vader, spelend met zijn dochters in de tuin van De Eikenhorst. (ML)

Met bijdragen van Renée Heidekamp, Marleen Luijt, Marjolein Marchal en Irene de Vette