Radio Voorkeur

Desmet live. Gast is schrijver/regisseur Don Duyns. Hij vertelt over zijn nieuwe boek Buigen, waarin hij een nietsontziend beeld van de theaterwereld schetst. De in Afrika geboren en getogen Samba Schutte, die vorig jaar de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival won, vertelt over zijn eerste avondvullende voorstelling Hakili Jambar. Verder een gesprek met Marleen Janssen over haar boek De Prozac Monologen, een verslag over een miljardencircus waarin bijna een miljoen Nederlanders angst, gekte en teleurstelling wegslikken. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Gesprek met journalist Pieter den Hollander over de zaak-Goudstikker en over zijn boek Roofkunst. Verder onder meer Kees van den Meiracker, conservator Oceanië van het Wereldmuseum in Rotterdam, over een voorouderpaal van de koppensnellende Asmat-cultuur op Papoea. Radio6, 20.02-22.02u.

Casa Luna. Gesprek met de Vlaamse dichter, schrijver en archeoloog David van Reybrouck over o.m. zijn roman Slagschaduw, openingsessay voor de Toneelschrijfdagen en zijn kritiek op Nederland. Radio1, 0.02-2.00u.