Meer aandacht voor militair dan scholier

Wederom besteedde nrc.next gisteren aandacht aan de gesneuvelde korporaal Cor Strik van de Luchtmobiele Brigade (nieuwsfoto, pagina 3). Enkele pagina`s verderop stond een wervingsadvertentie van de Koninklijke Marine. De reclametekst luidde: `Als je nu doorbladert krijg je over 10 jaar spijt`. Dat is een bijzondere timing voor zo`n advertentie.

En nog iets. Waarom schenkt de krant zoveel meer aandacht aan de gesneuvelde beroepsmilitair dan aan de 16-jarige jongen die overleed aan de gevolgen van een mishandeling bij zijn school in Alkmaar? Het is triest dat er steeds vaker `gradaties` lijken te zijn in nrc.next als het om overledenen gaat.

Dit keer gaat het niet om één Nederlandse liposuctiedode tegenover vele omgekomen Irakezen, maar over twee erg jonge Nederlanders. Of is geweld op scholen in Nederland al te gewoon om er eveneens extra aandacht aan te besteden?

Brieven en opiniestukken kunnen worden gestuurd naar opinext@nrc.nl, onder vermelding van naam, woonplaats en contactgegevens.

    • Marieke Benning Rhenen