Liefde en smart in Bollywood

Liefde en smart zijn de vaste bestanddelen van de Bollywoodfilm en de vernis die eroverheen gaat heet melodrama. In Kya Love Story Hai is het niet anders. Het melodrama is in de westerse cultuur verschoven van de bioscoop naar de televisie en nooit meer dan een half uurtje per keer. De Indiase films die in Nederland worden uitgebracht, zijn bedoeld voor een niche in de markt. En daar kan de uitbundige Kya Love Story Hai voor veel plezier zorgen. Daar kan het publiek zich vergapen aan de halfstoere Arjun die als bij donderslag verliefd wordt op Kajal. En lachen om zijn maffe vrienden die denken dat je een meisje kunt versieren als je doet of je blind bent geworden.

Bas Blokker

KYA LOVE STORY HAI

Regie: Lovely Singh. Met: Tusshar Kapoor, Ayesha Takia. In: Pathé Arena, Amsterdam; Pathé Scheveningen, Den Haag; Pathé De Kuip, Rotterdam.