Lelystad Airport voor vakanties

Lelystad Airport moet in de toekomst een deel van de vakantievluchten van Schiphol overnemen, zo bepleit minister Camiel Eurlings van Verkeer. Aanleiding is een nieuwe studie van het Ruimtelijk Planbureau over de toekomst van de nationale luchthaven. Schiphol stuit naar eigen zeggen in 2015 op de grenzen van groei en is al langer voorstander. De hoop is dat vanaf Lelystad Airport, onderdeel van de Schiphol Group, vanaf 2011 al kortere vakantievluchten vertrekken, zo zegt Schiphol-woordvoerder Gerbrant Corbee. Het gaat in eerste instantie om 14.000 vluchten op jaarbasis van bijvoorbeeld het type Boeing 737. Corbee: „Naar Spanje, Griekenland, Frankrijk. Vluchten korter dan drie uur, die Schiphol niet nodig heeft voor het netwerk.” De mogelijkheden worden momenteel verkend in een Milieu Effectreportage (MER). In ieder geval moet de enige landingsbaan van Lelystad Airport verlengd van 1.250 naar 2.100 meter. (NRC)