En verder

Dromen in de kas Kunstenaar Mark Kramer, samen met een aantal assistenten, in een oude plantenkas een droomwereld ingericht. Met behulp van een duizendtal figuurtjes heeft hij een creatie vervaardigd, waarin de mens rond dwarrelt. Verder wordt er werk getoond van de jonge Chinese kunstenares Fenmei Hu en in de tuin zijn beelden te zien van Ronald Motta en Koen de Vries.

T/m 3 juni. Graaf Bentincklaan 5, Rhoon. Inl www.gb5.nl

Museum Hilversum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid organiseren op 29 april (12u) een media-architectuur arrangement. Bij dit arrangement wordt eerst een wandeling over het Hilversumse Mediapark gemaakt. Na een rustpauze met koffie en gebak bij Beeld en Geluid volgt een architectuur-rondleiding door dit spraakmakende gebouw.

Start 12u entree Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Sumatralaan 45 in Hilversum. Kosten: €19,50 p.p., inclusief koffie met gebak en een boekje maar exclusief entree Media experience. Betalen graag gepast en contant bij de rondleider. Res: 035- 6292826. Inl: www.museumhilversum.nl

Lloydkwartier Gilde Rotterdam organiseert op 3 mei een wandeling door het Lloydkwartier. Uniek gebied en voormalige thuishaven van de Koninklijke Rotterdamse Lloyd. Een stukje Delfshaven waar de maritieme historie samengaat met verfrissende nieuwbouw.

Startpunt; voor het voormalig belastinggebouw aan de Puntegaalstraat.Vertrek: 10u. Kosten: €3 p.p. Aanmelden: 010-4362844.

Reeënontdektocht Natuurmonumenten houdt op zaterdag 28 april op buitenplaats Colckhof bij Zwolle een reeënontdektocht. Een boswachter begeleidt de wandeling, die om 19u begint en 1,5u duurt. Verzamelen: parkeerplaats aan de Hubertsallee (vanaf Heino richting Laag Zuthem).

Vooraf aanmelden: Ledenservice Natuurmonumenten, telefoon (035) 655 99 11 (kantooruren) of via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Deelname: leden € 4. niet-leden ?€ 7.

Mata Hari Week Van 1 t/m 6 mei presenteert het Fries Museum de Mata Hari Week. Dit jaar is het 90 jaar geleden dat de Leeuwardense Margaretha Geertruida Zelle (1876-1917) - beter bekend als Mata Hari - de dood vond voor het Franse executiepeloton op beschuldiging van spionage voor de Duitsers. In de meivakantie zijn er diverse activiteiten, o.a. een boekpresentatie, film, lezing en rondleidingen op de Mata Hari-zaal.

Fries Museum, Turfmarkt 11, Leeuwarden. Gratis. Inl: 058-2555500 & www.friesmuseum.nl