Crashtest

Bekijk de crashtest van de Dell laptop op www.zdnet.nl Kan niet stuk: Dell Latitude ATG

Het is de nachtmerrie van elke laptopbezitter: je notebook sterft een tragische dood door een valpartij, een kop koffie in het keyboard of ander onheil. Veel fabrikanten hebben een speciaal model op de markt gebracht dat beter tegen een stootje moet kunnen. Maar werkt dat ook?

Website ZDNet mocht zich van Dell uitleven op een zogeheten ‘rugged’ laptop; de Dell Latitude ATG. Dat is een stoeremannennotebook voor op de bouw, met beschermende rubberen bumpers en een (bijna) krasbestendige laag van textuurverf. De Dell krijgt het flink te verduren: een driedubbele valpartij, een frontale aanval met een hamer en een verse kop koffie op het toetsenbord. Gehavend komt de laptop uit de strijd, maar Windows blijft maar opstarten. Zelfs een aanrijding met een Volvo krijgt deze all terrain laptop uiteindelijk niet klein. Prijs vanaf 1.500 euro.

Marc Hijink

Bekijk de crashtest van de Dell laptop op www.zdnet.nl

    • Marc Hijink