Compleet zomer

Tot het eind van de maand is het compleet zomer met veel zon, uitzonderlijk hoge temperaturen en slechts heel lokaal een (onweers)bui.

Aan het begin van de avond komt heel plaatselijk een bui voor in het midden en westen van het land. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog en is het tot na zonsondergang bijzonder aangenaam.

Alleen in het uiterste noordwesten en op de stranden ligt het kwik op een lager niveau. Komende nacht koelt het uiteindelijk af naar 10 graden in het binnenland, tot 14 graden in de grote steden. Het zicht loopt terug en lokaal ontstaan een mistbank.

Morgen schijnt de zon uitbundig en stijgt de temperatuur snel. Rond 10.00 uur is het op veel plaatsen al 20 graden en uiteindelijk wordt het 25 tot 28 graden.

Doordat de noordoostenwind nog altijd over het koude water van de Noordzee en Waddenzee waait is het in het uiterste noord(west)en een aantal graden minder warm. Ook op de westelijke stranden volgt in de loop van de middag een wind van zee en gaat de temperatuur omlaag.

In het weekeinde en ook op Koninginnedag blijft het warm, ondanks een lichte temperatuursdaling. De zon breekt goed door al kan vanaf zondagavond in het uiterste zuiden van ons land een onweersbui voorkomen. Zo’n bui heeft echter een lokaal karakter zodat de droogte ook dan nog niet voorbij zal zijn.