Blijft u bankieren bij ABN Amro?

ABN Amro wordt mogelijk overgenomen door het Britse Barclays. Door de fusie dreigen tienduizenden banen verloren te gaan. Op nrc.nl/discussie wordt gediscussieerd over de vraag of klanten van ABN moeten overstappen naar een andere bank of niet. Enkele fragmenten.

Ik blijf bij ABN

Ik zal zeker bij ABN Amro blijven bankieren. Wat is er immers op tegen om bij een bedrijf te blijven dat kansen tot expansie weet te benutten? Kijk naar ING: die bank doet het toch ook geweldig in Noord-Amerika en Europa?

Albert Faber

Als ik weg kon...

Mijn spaarloonregeling heb ik ‘gedwongen’ bij ABN lopen. Als het zou kunnen, zou ik die nu weghalen. Waar ik boos over ben, is dat Rijkman Groenink niets gepresteerd heeft en toch beloond wordt met 20 miljoen euro door de waardestijging van zijn optiepakket. Leuk voor de mensen die jaren bij de bank gewerkt hebben en straks hun baan verliezen.

Ton Stolk

Suggestieve vraag

‘Blijft u bij ABN bankieren?’ is een suggestieve vraag die niet past bij een serieuze krant. Toen Apax een groot belang nam in PCM werd toch ook niet gevraagd of ik geabonneerd zou blijven op NRC Handelsblad?

Jan Leune

Schuif mij niet door

In 1980 heb ik gekozen voor de ABN. Nu wil ik niet zonder toestemming ‘doorgeschoven’ worden naar een andere bank. Dus bij splitsing zeg ik mijn rekening op. Dit heb ik gemeld in een brief aan de aandeelhouders. Ik adviseer iedereen die het niet eens is met het ‘beleid’ (lees: hebberigheid) dat ook te doen.

Corrie Scholtheis

Discussieer mee via www.nrc.nl/discussie