Bestuursvoorzitter Kleinfeld vertrekt bij Siemens

München. Klaus Kleinfeld, bestuursvoorzitter van het Duitse technologieconcern Siemens, vertrekt. Hij gaf gisteren aan zijn contract niet te willen verlengen wanneer dat eind september afloopt. Kleinfeld is onder vuur komen te liggen wegens de fraudeschandalen bij Siemens. Kleinfeld zei niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn. ”In tijden als deze heeft een bedrijf duidelijkheid nodig over het leiderschap.” Hij vindt dat Siemens volledige vrijheid van handelen moet hebben. Volgens Siemens hebben onafhankelijke onderzoeken uitgewezen dat Kleinfeld niet op de hoogte was of betrokken is geweest bij de fraudezaken. Het besluit van Kleinfeld volgt op het vertrek van president-commissaris Heinrich von Pierer vorige week. Ook zijn positie stond onder grote druk door de fraudezaken bij het conglomeraat, waarbij meerdere hooggeplaatste bestuurders en ex-bestuurders betrokken zouden zijn.