Basketballer Elson scoort voor Spurs in play-offs NBA

SAN ANTONIO, 26 april. De Nederlandse basketballer Francisco Elson heeft gisteren een bescheiden bijdrage geleverd aan de zege van zijn club San Antonio Spurs op Denver Nuggets in de play-offs van de Amerikaanse profcompetitie (NBA). Elson begon als center in de basis, maar kreeg uiteindelijk maar ruim tien minuten speeltijd. Daarin zorgde hij voor vijf rebounds en twee punten. Tim Duncan (22 punten) en Tony Parker (20 punten) waren de belangrijkste spelers bij San Antonio, dat met 97-88 won en daarmee de stand in de best-of-seven serie tegen Denver gelijktrok: 1-1. Dallas Mavericks heeft de stand gelijk getrokken (1-1) met Golden State Warriors na de verrassende nederlaag in de eerste wedstrijd. Cleveland Cavaliers won ook de tweede wedstrijd tegen Washington Wizards en staat daardoor op een 2-0 voorsprong. Indiana Pacers heeft gisteren coach Rick Carlisle ontslagen. De NBA-formatie wist zich dit seizoen niet te plaatsen voor de play-offs en dat heeft Carlisle zijn baan gekost.