Andere pompoensoep

voor 6 personen:700 g pompoen2 gele puntpaprika’s200 g zoete aardappels, geschild100 g ui, gepeld en fijngesneden4 eetlepels olijfolie extra verginezout en zwarte peperkorrelsfijngesneden peterselie of koriander

Bereiding: Verwijder schil, pitten en draden van het stuk pompoen; snijd het vruchtvlees in blokken. Halveer de puntpaprika’s over de lengte, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de zoete aardappels in dikke schijven.

Verhit de olie in een ruime soeppan en fruit hierin al roerend uien en paprika’s gedurende enkele minuten op half hoog vuur tot de uien zacht en geurig worden. Voeg de blokken pompoen en de schijven zoete aardappel toe, schep ze even om en voeg 1,5 liter water toe. Breng het geheel aan de kook en laat het in de gesloten pan op laag vuur 30 minuten koken.

Zet de staafmixer in de pan en pureer de groenten tot een gladde, oranjegele en heerlijk geurende soep; of pureer de soep in een blender, keukenmachine of roerzeef met fijne schijf. Breng de soep op smaak met zout en maal er royaal peper bij. Garneer de soep desgewenst met peterselie of koriander. Wie wil kan nog een scheutje slagroom of klontje roomboter door de soep roeren in het bord.

Risotto con pesto rosso