2 DERDE RIJK

De val van Berlijn Canvas, 23.20-00.15u. Een combinatie van uniek archiefmateriaal en gedramatiseerde scènes leverde dit tweedelige docudrama over de val van Berlijn op: een reconstructie van de 13 dagen tussen 20 april en 2 mei 1945, de laatste dagen van het Derde Rijk. Op basis van meer dan 100 interviews met Duitse en Russische ooggetuigen, overlevenden van een schouwspel dat in die dagen aan 200.000 mensen het leven kostte, wordt dit verhaal verteld. Het Rode Leger van Stalin staat voor de Berlijnse poorten, klaar om Hitler te verdrijven, terwijl de Führer vanuit de catacomben van zijn bunker de laatste bevelen geeft. Hierbij vooral aandacht voor de overlevingsstrategieën van ‘gewone’ mensen en veel minder aandacht voor Hitler, die maar twee keer in beeld komt. Vanavond deel 1 van deze historische reconstructie. (MM) ‘Gewone mensen’ belicht

De val van Berlijn

Canvas, 23.20-00.15u.

Een combinatie van uniek archiefmateriaal en gedramatiseerde scènes leverde dit tweedelige docudrama over de val van Berlijn op: een reconstructie van de 13 dagen tussen 20 april en 2 mei 1945, de laatste dagen van het Derde Rijk. Op basis van meer dan 100 interviews met Duitse en Russische ooggetuigen, overlevenden van een schouwspel dat in die dagen aan 200.000 mensen het leven kostte, wordt dit verhaal verteld. Het Rode Leger van Stalin staat voor de Berlijnse poorten, klaar om Hitler te verdrijven, terwijl de Führer vanuit de catacomben van zijn bunker de laatste bevelen geeft. Hierbij vooral aandacht voor de overlevingsstrategieën van ‘gewone’ mensen en veel minder aandacht voor Hitler, die maar twee keer in beeld komt. Vanavond deel 1 van deze historische reconstructie. (MM)