Zeer warm

De vierde officiële zomerse dag van april 2007 is in de boeken bijgeschreven. En er volgen er meer. Vooral morgen en overmorgen zal het bizar warm blijven voor deze tijd van het jaar, daarna lijken enkele graden van de middagtemperatuur te worden afgesnoept.

Regen blijft voorlopig nog uit. En dat terwijl het vandaag op de Britse eilanden en in Ierland buiig was, helemaal niet zo ver van ons vandaan. De meeste neerslag valt de laatste tijd in het zuidwesten van Europa en het noordwesten van Afrika. Zo was het vandaag en afgelopen nacht zeer nat in Tunesië, Portugal en delen van Spanje. Ook vanavond zullen in Spanje meerdere buien vallen, in Nederland is het droog en wordt het geleidelijk zo goed als helder.

Het koelt vannacht nergens tot onder 10 graden af en vanaf zee drijft enige nevel binnen. Elders kunnen enkele mistbanken ontstaan. Morgen lossen die paar mistbanken snel op en houden we zonnige condities over. Aan zee wordt het zo’n 20 tot 24 graden, landinwaarts gaan de meeste regio’s naar 28 graden. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind.

Vrijdag, zaterdag en zondag verlopen volop zonnig. De wind waait vanuit het noordoosten en ’s middags zal aan de kust een briesje vanaf het nog koude Noordzeewater opsteken.

Langzaam sijpelt er wat minder warme lucht binnen, waarbij het aan de noordkust in de middag zo’n 18 tot 20 graden wordt en Limburg en Brabant op zaterdag de voorlopig laatste 28 graden halen. Zondag wordt het daar dan een graad of 26.