Vijf Afrikanen vast voor internetfraude

Amsterdam. De politie heeft maandag vijf verdachten van grootschalige internetfraude en witwassen aangehouden. Twee van hen konden op Schiphol in de kraag worden gevat. Zij stonden op het punt het land te verlaten. De politie arresteerde de rest, twee mannen en een vrouw, in een woning aan de KNSM-laan in Amsterdam. Dat liet een woordvoerder van de politie gisteren weten. Het vijftal, afkomstig uit West-Afrika, heeft mensen van over de hele wereld voor miljoenen opgelicht. Ze stuurden e-mails en stelden hun slachtoffers veel geld in het vooruitzicht, bijvoorbeeld vanwege een erfenis of het winnen van de loterij. Om het geld te ontvangen, moesten de gedupeerden een flink bedrag vooruitbetalen. De politie onderzoekt de zaak samen met de Amerikaanse US Postal Inspection Service, aangezien veel van de slachtoffers in de VS wonen.