Van Goud naar Gold: Chicago

Tegelijkertijd werd ABN overgenomen (voor bestuurders die de woorden fusie en overname door elkaar blijven halen, scholieren.com biedt uitkomst) en werd de Amerikaanse ABN-divisie LaSalle verkocht aan Bank of America. Daarvoor ben ik naar de wijk Gold Coast in Chicago afgereist, LaSalle zit hier. Daarover de komende dagen vast meer. Ondertussen, in New York (om

cvr_esb.jpg
Tegelijkertijd werd ABN overgenomen (voor bestuurders die de woorden fusie en overname door elkaar blijven halen, scholieren.com biedt uitkomst) en werd de Amerikaanse ABN-divisie LaSalle verkocht aan Bank of America. Daarvoor ben ik naar de wijk Gold Coast in Chicago afgereist, LaSalle zit hier. Daarover de komende dagen vast meer.

Ondertussen, in New York (om alle misverstanden over de foto hierboven te voorkomen). Een ander Nederlands bedrijf. Philips probeert namelijk een klus binnen te slepen waar financieel misschien weinig sier mee gemaakt kan worden, maar die publicitair wel erg sterk is: de verlichting van het Empire State Building. Elke avond wordt de toren verlicht, zo mogelijk in kleuren die bij de dag passen (groen op St. Patricks Day, dat soort werk).

De traditionele verlichting gaat bij het vuil, LED-verlichting is de toekomst. En daar doet Philips in. Voordat de meeste New Yorkers laatst wakker werden, mochten verschillende bedrijven hun kunsten vertonen. Als Philips wint, horen we dat vast snel. Als het stil blijft, weet je ook hoe laat het is.

Vooralsnog houden we gewoon even vast aan het gebruikelijke schema. Om twaalf uur ‘s nachts gaat het licht uit. Kijk maar.