Televisie Voorkeur

actualiteiten

EénVandaag. Eerder uitgestelde reportage over Nederlanders die de horeca overnemen in Winterberg, een populair skigebied voor landgenoten in het Duitse Sauerland. Met reacties van de Duitse bevolking. Ned.1, 18.20-18.50u.

Netwerk. Aandacht voor de onderzoeken naar kindermishandeling in Nederland, die aantonen dat het aantal mishandelde kinderen veel groter is dan verwacht. De 19-jarige Achmed, die als 10-jarig jongetje door zijn stiefvader werd mishandeld, probeert scholieren ervan bewust te maken dat ze iets kunnen doen tegen kindermishandeling. Samen met andere mishandelde jongeren vertelt hij zijn verhaal in een toneelstuk. Ned.2, 20.25-2-0.50u.

Nova. Pieter Vierhout, voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten geeft commentaar op het vandaag gepubliceerde rapport over medische fouten. En een verslag over het debat in de Tweede Kamer over de militaire missie in Afghanistan. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Uruzgan Kamp Holland: De aanslag. Derde deel van een docudrama over het ‘gewone leven’ van zes militairen op missie in Uruzgan. Met helikopterpiloot Willem (26), boordschutter Dennis (21), boordschutter/chauffeur Ali (30), de militaire huisarts Albert (35) en Gwenda (26), een soldate die contacten met de plaatselijke bevolking onderhoudt. De zesde militair is Thijs (29), optimist en wereldverbeteraar. Ned. 2, 20.50-21.30u.

Deep Blue. Documentaire over het leven op, in en langs de oceanen. Een bloemlezing uit de BBC-serie Blue Planet, die algemeen wordt beschouwd als de definitieve natuurhistorische reeks over het leven in en rond de zee. België 2 (Canvas), 22.45-0.15u.

Die Lohnsklaven. Documentaire die de stelling onderzoekt dat in Duitsland twee tot vier miljoen arbeiders een maandloon verdienen dat onder het bestaansminimum ligt. ARD, 21.45-22.15u.

praatprogramma

De wereld draait door. Gast is regisseur Guus Verstraete, die in elke tv-studio van Nederland heeft gewerkt, veertig jaar in het vak zit en zestig wordt. Hij praat o.m. over het boek dat ter gelegenheid van zijn tv-jubileum verschijnt. Ook van oud PSV-voorzitter Harry van Raaij verschijnt binnenkort een biografisch portret. ‘Mr. PSV’ vertelt vast enkele anekdotes over zijn ervaringen bij de club. Erik van Beek en JasperDerksen, die als de Jazzdiggers dansbare jazz draaien op feesten, vertellen over hun jazzcollectie op vinyl. Tafeldame is Sophie Hilbrand. Ned.3, 19.25-20.30u.

Pauw en Witteman. Gast is ex-Unileverbestuurder Morris Tabaksblat, mede-opsteller van een ‘corporate governance code’ voor de beloning van topmanagers in het Nederlandse bedrijfsleven. Hij komt zijn boek De regels en het spel aanbevelen. Martin Koeman geeft commentaar op de problemen waarmee zijn zonen Erwin en Ronald te kampen hebben bij Feyenoord en PSV. Ned.1, 23.10-0.05u.

informatief

Demolition. Reportageserie over het werk van slopers. In Bristol wordt het huis van de dichter Charles Wesley gesloopt en in een kraakpand kunnen de slopers de aangebrachte kunst niet waarderen. BBC1, 20.00-20.30.

Car Wars. Op stap met de Tactical Vehicle Crime Unit in Manchester, die bestaat uit 24 man in onopvallende, opgevoerde auto’s. De agenten Fletcher en Bundy zijn een gestolen auto op het spoor die is gebruikt bij een gewapende overval, de agentan Cross en Buxton zetten ondertussen een val om een autodief te pakken. BBC1, 21.30-22.00u.

Dog house. Een groep ongezeglijke tieners uit het Engelse Sussex helpt bij het trainen van honden voor lichamelijk gehandicapten. Ze worden op die manier gestimuleerd hun gewone leven weer op te pakken. BBC1, 23.40-0.15u.

Profiel: BZN grossiers in troost. Na een succesvolle carrière van 40 jaar neemt de Volendamse band BZN afscheid met een groot concert in Ahoy’. In het profiel van de muziekband komen ook een aantal trouwe fans aan het woord. Herh. van 11 februari. Ned.2, 22.50-23.30u.

Cinema.nl. Filmmagazine met onder anderen regisseur Guillermo del Toro die zijn nieuwe film Pan’s Labyrinth toelicht. Regisseur Alejandro Gonzales praat over de dvd-uitgave van zijn film Babel, aandacht voor de Nederlandse documentaire Made in Korea. Verder aandacht voor de sciencefiction animatiefilm A Scanner Darkly van Richard Linklater die uitkomt op DVD, inclusief interviews met Keanu Reeves en Robert Downey jr. Rixt Leddy geeft haar visie op de film Paris Texas uit 1984 van de regisseur Wim Wenders. Ned.2, 23.35-0.05u.

sport

Snooker. Rechtstreeks verslag van de wedstrijden om het wereldkampioenschap in Sheffield, Engeland. BBC2, 20.00-21.00u.

NOS UEFA Champions League: Chelsea-Liverpool. Voorbeschouwing, rechtstreeks verslag met in de rust een voorlopige analyse en nabeschouwing van de wedstrijd in de halve finale. Ned.3, 20.10-23.35u.

Cricket. Verslag van de wedstrijden om de wereldbeker in West-Indië met een samenvatting van de wedstrijd Australië tegen Zuid-Afrika. BBC 1, 0.20-1.20u.