Televisie Film van de dag

Michael Douglas als de rijke bankier Nicholas Van Orton in The Game. THE GAME Michael Douglas foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

The Game. Op de 48ste verjaardag van de rijke bankier Nicholas Van Orton (Michael Douglas) staat zijn jongere broer Conrad (Sean Penn), het zwarte schaap van de familie, op de stoep. Conrad heeft een cadeau, dat Nicholas een ‘profound life experience’ zal geven. Nicholas houdt wel van spelletjes en gaat in op de uitnodiging een bezoek te brengen aan het wat schimmige bedrijf Consumer Recreation Services.Vanaf dat moment wordt zijn yuppenbestaan langzaam afgebroken. Hij wordt constant gadegeslagen en niemand is meer te vertrouwen. Zijn leven wordt een nachtmerrie. Het verlies van oude zekerheden wordt mooi gesymboliseerd als Nicholas op een cruciaal moment het slot van zijn koffertje niet meer open krijgt. David Fincher (Seven, Fight Club) maakt Nicholas’ paranoia uitstekend voelbaar en houdt het tempo wurgend hoog.(David Fincher, 1997, VS), Net 5, 20.30-23.00u.

André Waardenburg