Rapper Saigon is de toekomst

cd hiphop DJ Kay Slay & Clinton Sparks present… Saigon – The Return Of The Yardfather www.mixunit.com

cd hiphop

DJ Kay Slay & Clinton Sparks present… Saigon – The Return Of The Yardfather

www.mixunit.com

****-

Saigon is al jaren een van de indrukwekkendste rappers maar omdat hij geen officieel debuutalbum uit heeft, gaat de rapper uit New York al net zoveel jaren door het leven als ‘belofte’. Via mixtapes heeft hij een indrukwekkend oeuvre opgebouwd waar ‘beste van’-compilaties van zijn gemaakt en steekt veel gevestigde rapnamen naar de kroon. Saigon combineert rauwe straatverhalen met harde kritiek op hiphopclichés, politieke stellingnames, een soepele rapstijl en een groot gevoel voor drama en humor. Neem Nobody Cares, waarin hij zijn verantwoordelijkheid als idool van de jeugd verbindt aan de keer dat hij als jongen naar Dr. Dre luisterde, zijn boeken wegflikkerde en wiet begon te roken. Of Desperado, waarin hij in scherpe raps het populaire icoon van de gangsta tot de grond toe afbreekt. Single Pain In My Life is een soulvol relaas over verdriet, waarin Saigon met beeldende raps veel collega’s degradeert tot plastic prutsers. Of hij nu snel rapt of langzaam, stoer of met een knipoog, hij zet elke beat naar zijn hand en blaast versleten hiphoponderwerpen nieuw leven in. Tussendoor roepen de dj’s van dienst dan onvermoeibaar dat zijn album er nu echt, heus, aan zit te komen. Saigon is de toekomst. Nog steeds.