Radio Voorkeur

Kunststof. Vijf jaar lang combineerde Claudia de Breij theater, televisie en radio. Maar het werd tijd om te kiezen en ze koos voor cabaret en televisie. Donderdag maakt ze de laatste uitzending van haar radioprogramma Claudia d’r op. Volgend seizoen komt ze terug met een personality show op Nederland 3. Radio1, 19.04-20.04u.

Componist van de dag. De Turkse Evrim Demirel (Izmir, 1978) studeerde piano en compositie aan de Bilkent Universiteit in Ankara en vervolgens onder meer jazzpiano en elektronische muziek op het conservatorium van Rotterdam. In zijn muziek zoekt hij naar een synthese tussen zijn Turkse wortels en een avant-gardistisch idioom. Radio4, 19.30-20.02u.

De avonden. Verslag van het bezoek aan het 17de eeuwse Huis de Trompenburg in ‘s Graveland, ooit gebouwd als buitenverblijf van de Hollandse zeeheld Cornelis Tromp, met o.a. dichter Ingmar Heytze en kunsthistoricus Bert Natter. Dramadocente An Vercruysse bespreekt Sprookjesbordeel van Peter Verhelst, gespeeld door het Toneelhuis. Concertzender 20.02-22.02u.